Пуснаха под домашен арест обвиняем за грабеж

11:32, 29 ное 16 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Втората по тежест мярка за неотклонение „Домашен арест“ ще търпи от днес Златомир Табаков, обвиняем заедно с друг мъж по досъдебно производство за грабеж на мъжка чанта и голяма сума пари. Състав на Варненския апелативен съд измени определение на Окръжния съд във Варна от 18 ноември, с което на Табаков е била отказана по-лека мярка от „Задържане под стража“. Втората съдебна инстанция намира, че близо 6 месеца след началото на следствените действия и на финала на досъдебното производство по-адекватна и законосъобразна мярка ще е „Домашен арест“.

Златомир е в ареста от 22 юни тази година, припомниха от пресслужбата на съда. Грабежът бил извършен в съучастие с Явор Христов на 7 юни и първоначално разследването се е водило срещу неизвестен извършител. След първите процесуално-следствени действия и проведеното разпознаване двамата млади мъже били привлечени като обвиняеми. Пострадалият мъж бил нападнат в автомобила си. Ограбеното е мъжка чанта, 470 долара, 1080 лв., лични вещи и документи.

Днес Варненският апелативен съд намери, че 6 месеца след началото на разследването не е реална опасността обвиняемият да се укрие от наказателно преследване. Нещо повече. След първите процесуално-следствени действия разследващите не са работили с Табаков. По делото са събрани достатъчно доказателства, назначени са били множество експертизи и досъдебното производство е на финала. Според този съд продължаването на най-тежката процесуална мярка за принуда ще бъде нецелесъобразно и незаконосъобразно.

Определението на съда не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама