Юнашкият салон събира кулинарни майстори на фестивал за Никулден

11:20, 29 ное 16 / Любопитно 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционен благотворителен кулинарен фестивал организират Община Варна и Варненската туристическа камара под мотото "Да споделим Никулден". Тази година той ще се проведе на 5 декември в реновирания Юнашкия салон - мястото, където през 1929 г. се е провело първото лозаро-винарско изложение във Варна. 

В надпреварата за най-вкусно и изискано блюдо ще се включат  представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес, както и възпитаници на колежите и професионалните гимназии по туризъм от града и региона. Фестивалът има състезателен характер и участниците в него ще  получат оценка за своите кулинарни умения от жури с председател шеф Иван Манчев и членове Петър Йоргов - председател на Българската асоциация за кулинарна култура, и Веселин Шарков - кулинарен експерт. Представителите на медиите също ще имат възможност да излъчат свой фаворит. 

Входът за посетители ще е отворен от 15,30 ч., а събраните средства от продажби на изложените кулинарни творби ще бъдат предоставени на дома за стари хора „Гергана“ във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама