Сигнализират прокуратурата за обявяването на фалит на ПСФК „Черноморец“

10:34, 29 ное 16 / Спорт 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местният парламент упълномощи общинския съветник Константин Бачийски да подаде сигнал в прокуратурата за обявяването в несъстоятелност на ПСФК „Черноморец“. Решението бе взето, след като през миналата седмица на проведено спешно извънредно заседание, без да бъде уведомен Общинският съвет, е гласувана предложената от Митко Събев процедура по обявяване на дружеството „ПСФК Черноморец Бургас“ АД в несъстоятелност. За това са гласували избраните за представители на Община Бургас в Съвета на директорите на спортния клуб Иван Цанев и Мирослав Йорданов. Това стана повод общинският съветник Георги Дражев да внесе докладна, с която двамата да бъдат освободени от отговорност.

Почти криминалният фалит стана повод за спорове между общинските съветници и подозрения, че това нарочно е направено с нечисти намерения.   

ПСФК „Черноморец“ е бургаското КТБ – обяви Ангел Божидаров от НФСБ. Той призова всички футболни фенове на протестен митинг в събота от 10.30 часа пред сградата на Община Бургас под наслов „Да спасим стадион "Черноморец“.

От своя страна кметът Димитър Николов заяви, че територията на стадион „Черноморец“ е отредена само за спорт. Никой не може да строи кооперации или каквото и да е там. Там могат да се изграждат само спортни игрища и площадки, за да спортуват бургазлии.

„Един ще прави митинг, друг ще рови праха под килимите. Дружеството е пред фалит. Трябва да се разбере как Общината ще действа с кредиторите“ – каза от своя страна адвокат Евгений Мосинов от БСП.

Докладната записка на Дражев бе приета с пълно единодушие от общинските съветници. Към нея беше добавено и точка за подаването на сигнал да прокуратурата, който да разследва случая с обявяването в несъстоятелност на ПСФК „Черноморец“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама