В Русе имаше фолклорен спектакъл по повод Националния празник на Румъния

10:25, 29 ное 16 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Румънският ансамбъл „Дойна Дунари“ изнесе пред русенска публика фолклорен спектакъл по повод Националния празник на Румъния – 1 декември, съобщават от Областната администрация.

Организатор на събитието е Асоциация „Еврорегион Данубиус“, а основни съорганизатори са Областна администрация Русе, Окръжен съвет Гюргево и Окръжен център за консервация и съхранение на народните обичаи и традиции, Гюргево.

Лили Ганчева, изпълнителен директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ приветства участниците и гостите с добре дошли и предостави думата на доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе да открие празничната програма.

Областният управител се обърна с думите: „За мен е чест и удоволствие да бъда част от едно събитие, станало възможно преди всичко заради усилията на Лили Ганчева, която полага  усилия и прави възможно  разстоянието между Гюргево и Русе да е много малко“.

Той поздрави и румънските гости с техния национален празник – 1 декември, дата свързана с обединението и единението на румънския народ.  Не на последно място, г-н Стефко Бурджиев благодари и на румънските изпълнители, като им пожела все по-големи успехи на музикалната сцена.

Концертът продължи един час с традиционни румънски песни и танци. „Дойна Дунари“ е изключително популярен фолклорен ансамбъл с множество награди и участия в и извън пределите на Румъния.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама