Пчелари от Добрич разработиха комплекс от всички пчелни продукти като имуностимулатор

08:54, 29 ное 16 25 1493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апи комплекс, който включва всички пчелни продукти – мед,  прополис, пчелно млечице, пчелен прашец и търтиеви личинки, е един от най-търсените продукти на Фестивала на меда, който се провежда в Добрич. Това съобщи един от участниците в него – Недялка Михова, която е и носител на приза Пчелар на Добруджа.

По думите й, комплексът е най-ценния продукт, който е разработен и се предлага от Медена къща Михови. Употребява се, както от възрастни, така и от деца. За възрастните приемът е по една чаена, а за децата – кафеена лъжичка, сутрин преди храна. „Това е страхотен имуностимулатор. Препоръчва се и при сърдечно-съдови за, при деменция. „Всичко е събрано в едно и се получава синергия, поради което продуктът е много добър“, сподели Недялка Михова.

Пчелари от Добрич, Варна и Пловдив участват в 11-ото издание на Фестивала на меда. Производителите представят както мед, така и редица пчелни продукти. Изложението, което по традиция е разположено пред бившето кино „Родина”,  продължи до 6 декември.

Събитието е под патронажа на областния управител Детелина Николова. На фестивала, чиято цел е да популяризира пчелните продукти, пчеларите предлагат широка гама от различни видове мед.

Традиционен участник във фестивала е и Радостин Николов от пчелин „Шерба“. Той потвърди, че цените на продуктите са на нивата на миналата година. Дори има продукти, които са поевтини, например мановият мед е с лев по евтин. За първа година пчелинът предлага един много интересен мед – пролетен букет от ресата на дъба, с горски билки и много малко акация. По думите му, клиентите проявяват интерес главно към чистия мед. „Искат медът да е от гора или район където няма развита индустрия“, добави Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама