„Нефтохимик“ загуби от „Дунав“ на стадиона на „Лудогорец“

18:24, 27 ное 16 / Спорт 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският „Нефтохимик“ загуби с класическото 3:0 от „Дунав“ в мач от 15-ия кръг на Първа професионална лига. Мачът се игра на стадион „Лудогорец Арена“ в Разград, съобщи ruse.topnovini.bg.

След първите няколко опознавателни минути дунавци започнаха да пресират съперника. Мирослав Будинов, Васил Шопов, Юлиан Ненов и Диян Димов притесняваха най-активно противниковата отбрана. Междувременно гостите успяха на два пъти да се измъкнат с контраатака и дори стигнаха до два ъглови удара, след които обаче не затрудниха Луков и отбраната пред него.

Вместо това в 15-ата минута центриране от ъглов удар отдясно бе намерено с глава от дунавския капитан Диян Димов, който прати топката неспасяемо в десния ъгъл на рамката зад Янко Георгиев за 1:0.

Само 5 минути по-късно Мирослав Будинов бе в прегръдките на своите съотборници, след като изведен сам срещу Георгиев не сгреши за 2:0. Междувременно Антон Огнянов на два пъти опита удар, след атаки отляво, но не намери целта.

В 25-ата минута обаче Самир Аясс изнесе топката при дунавска контраатака, взаимодейства с Огнянов отляво, който центрира ниско и отново Будинов засече топката в мрежата на съперника за 3:0.

Отново централният нападател на „драконите“ бе близо до попадение в 37-ата, когато след нов пробив и центриране отляво на Огнянов не успя да намери добре топката и не намери целта.

До почивката резултатът остана непроменен. За сметка на това в състава на „Нефтохимик“ бяха извършени 3 офанзивни промени още преди 60-ата минута. Въпреки това русенският тим продължи да създава по-сериозни опасности пред противниковата врата. Огнянов и Шопов обаче пропуснаха по веднъж.

Най-голямата опасност за бургазлии дойде в 64-ата минута, когато Иван Вълчанов преодоля отначало излезлия да го пресрещне извън наказателното поле Мартин Луков, но след това отбраната забави играча на гостите и при удара му русенският вратар вече бе на мястото си и отрази топката.

До края резултатът остана непроменен и „драконите“ се стигнаха до закономерен успех с 3:0.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама