Две момичета от Разград с награди от конкурса „Морето, морето, морето…”

17:27, 27 ное 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две момичета от Разград се завърнаха с престижни награди от Националния конкурс за литературно творчество и компютърна рисунка „Морето, морето, морето…”. Те получиха своите отличия вчера на специална церемония в концертната зала на Младежкия дом във Варна.

Десетокласничката Патриция Колева спечели второ място в трета възрастова група в раздел „Литературно творчество”, за разказа си "Морска надежда".

Патриция е член на клуб „Слово“ към ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество с ръководител Веселина Йотова.

Четвъртокласничката Ивайла Александрова от Школата по дигитално изкуство към ЦПЛР – Център за работа с деца, с ръководител Ангелина Рахова, е отличена също с втора награда в първа възрастова група в раздел „Компютърна рисунка”.

Конкурсът „Морето, морето, морето…” е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2016/2017 година. Организира се от ЦПЛР - Общински детски комплекс, със съдействието на Сдружение "Литературно общество" и община Варна.

В тазгодишното издание на конкурса в раздел "Литературно творчество" петчленно жури с председател Станислав Пенев, поет, член на Съюза на българските писатели - Варна, е разгледала и оценила 348 творби на морска тематика в два раздела за литературно творчество - поезия и проза. 

В раздел "Компютърна рисунка" са участвали 168 компютърни рисунки на 160 участници от 21 населени места и 46 училища, читалища и школи. Творбите са оценени от жури с председател - Мая Боянова - учител по информационни технологии, и членове - Йорданка Аргирова - художник, учител, Никола Райков - учител по информационни технологии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама