Прокуратурата: 19 мигранти са обвинени за Харманли

11:59, 27 ное 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
19 чужденци са обвинени във връзка с размириците в бежанския център в Харманли, съобщи говорителят на държавното обвинение Румяна Арнаудова по "Хоризонт". Тя обясни, че има и още едно лице е повдигнато обвинение, но от специализираната прокуратура - освен за хулиганство, и за опетняване на българския флаг - това е човекът, който изгори знамето на България:

"Повдигнато е обвинение от Районната прокуратура в Харманли за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост. Наказанието в този случай, за този вид хулиганство, е до 5 години лишаване от свобода.

На човека, който изгори българското знаме, са повдигнати обвинение за две престъпления: едното е за престъпление против Републиката, престъпление по член 108, алинея 2-ра, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" до 2 години или глоба, и хулиганство, за което, както ви казах, се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години", заяви Арнаудова.

Румяна Арнаудова съобщи, че в прокуратурата все още не постъпила информацията от разследването на ДАНС за лице от лагера в Харманли, свързано с радикална ислямистка групировка.

Говорителят на прокуратурата каза още, че се води досъдебно производство и за упражнено насилие от представители на органите на реда, каквито сигнали има. Арнаудова уточни, че става дума за две пострадали лица, нараняванията са квалифицирани като "леки телесни повреди", като в момента няма повдигнато обвинение срещу полицейски служител:

"Именно за тези действия, за които получаваме информация и от социалните мрежи, се води разследване, но към този момента нямаме повдигнато обвинение на конкретен полицейски служител. Всички тези обстоятелства ще бъдат установени, ще се разпитват свидетели, ще се изискат, ако са налични такива, разбира се, данни от други граждани, които са заснели с телефоните си събитията. Ще поискаме, разбира се, съдействието и на телевизиите, които имат репортажи във връзка с тези безредици", доъпълни още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама