В затвора влизат две деца, тероризирали Балчик

10:49, 27 ное 16 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На лишаване от свобода за срок от една година в поправителния дом „Бойчиновци” са осъдени 14-годишният Милен А. от Балчик и неговият 17-годишен съучастник. И двамата са от ромския квартал в морския град.

Децата бяха арестувани през юни, след като целият град Балчик бе настръхнал заради престъпленията им. Дори имаше доклад от районното управление на полицията в Балчик за опасност да се стигне до физическа саморазправа в града.

4-годишният Милен Р. А. и 16-годишният Айгюн С.Н. от ромския квартал на  Балчик за половин година са извършили 13 престъпления – кражби и грабежи. Посегателствата са само в българската част на Балчик.

Последното е от 6 юни, за което са и произнесените от Окръжния съд в Добрич присъди. Тогава момчетата нападнали в дома му 67-годишен самотно живеещ мъж. Големият го е държал, а малкият го е биел, за да каже къде са парите. Освен два избити зъба, на пострадалия са нанесени много удари по тялото и главата с метална дръжка на метла. Дръжката е счупена на две места. При грабежа задигнали микровълнова печка марка „Самсунг“, която предложили в местна заложна къща.

За периода от 4 до 5 юни в Балчик в условията на продължавано престъпление, те са извършили различни кражби – на хладилник марка „Мидея“, обикновена пералня марка „Роса“, брадви с дървени сапове, крива лопата с дървен сап, кирки, неработещ ел. двигател от пералня, дамски велосипед и 105 кг отпадъчна ламарина, на обща стойност 303,75 лева, от възрастния мъж. За това те получават присъда от осем месеца затвор, като съдът е определил да излежат по тежката т.е. – една година лишаване от свобода. От нея ще се приспадне времето, през което са били задържани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама