В Плевен се проведе турнир по шахмат за хора с увредено зрение

10:35, 27 ное 16 / Спорт 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 25 и 26 ноември в хотел"Балкан" в  Плевен се проведе национален шахматен турнир на хора с увредено зрение.В него взеха участие 7 отбора, съставени от по трима състезатели от клубовете на хора с увредено зрение от София,Пловдив,Варна,Русе,Монтана,Кюстендил и Плевен.

Те играха индивидуален турнир в 7 кръга по "Швейцарска Система", като след това се правеше отборна класация на база индивидуалното класиране на състезателите от всеки отбор.Както се и очакваше,борбата за първото място се водеше основно между шахматистите от Пловдив,Варна и Плевен.

В крайна сметка първи в  индивидуалния турнир стана международният майстор Рисам Низам (Пловдив),който постигна 5 победи и 2 ремита, набирайки 6 точки.Това не е изненада,тъй като пловдивчанинът е многократен държавен шампион и един от най-силните състезатели с увредено зрение в света.

Трима състезатели набраха по 5 точки.С най-добри допълнителни показатели от тях се оказа Венко Ганев(Варна),който спечели сребърния медал,а с бронзовия се окичи Любомир Иванов(Пловдив),следван от съотборника си Милко Кичуков.

На пето място се класира Димитър Хинев(Варна),а състезателите отбора на домакините  Иван Василев,Габриела Илиева и Илия Величков заеха местата 6-то,7-мо и 8-мо място.В отборното класиране първи е отбора на Пловдив,следван от отборите на Плевен и Варна.

 Турнирът вече стана традиционен.Той се провежда е в чест на " 3-ти декември-международният ден на хората с увреждания" .Негов организатор е плевенската организация на лицата с увредено зрение с председател Павлин Ангелов с финансовата помощ и под егидата на Община Плевен.    

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама