Варненец излови „Енерго-Про“ да подменят тихомълком електромери

08:40, 27 ное 16 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители на „Енерго-Про“ за пореден път са подменяли електромери в жилищна кооперация във Варна, без да представят необходимите за това документи и без да уведомят собствениците на жилищата, като съставят протоколи с невярно съдържание. За това алармира прокуратурата, полицията, КЕВР и ръководството на компанията Красимир Генчев, който живее на ул. „Д-р Железкова“.

На 14 ноември той за трети път заварил техници да демонтират електромери от таблата на кооперацията, без да присъства нито един собственик. Служителите на монополиста, който доставя електричество на Североизточна България, не представили заповед за подмяна на уредите с посочени нормативни основания, нито необходимите сертификати, че те са проверени в държавна, а не във ведомствена лаборатория. След като настоял да възстановят схемата и да не се връщат без необходимите документи, варненецът поканил и телевизионен екип да заснеме „безобразията, които върши „Енерго-Про“. Тогава оператор забелязал, че част от електромерите са без пломби.

На 23 ноември с писмо №4343087 варненецът съобщил за инцидента на ръководството на компанията, но по думите му до момента няма никаква реакция и измервателните уреди си стоят без пломби. Сега абонатът на „Енерго-Про“ се надява от случая да се заинтересуват правоохранителните институции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама