Откриха традиционния Немски коледен базар в Пловдив

08:17, 27 ное 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Откриха официално традиционния Немски коледен базар в Пловдив. На павилионите, пред сградата на община Пловдив на пл. Стефан Стамболов, за пета поредна година се предлага греяно вино и напитки, типични немски и австрийски деликатеси, вурстчета, коледен  щолен, разнообразие от празнични декорации и играчки, много музика и добро настроение. Както всяка година, гостите на Немския коледен базар ще могат да посетят и Социалната къща, в която фондации и сдружения продават свои ръчно изработени продукти в подкрепа на различни социални каузи.

Символичният старт бе даден от заместник-кмета по култура и туризъм на община Пловдив Амелия Гешева, почетния консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова. На сцената, освен самия Дядо Коледа, организаторите бяха подготвили музикална програма с участието на трима млади и обичани поп изпълнители, родени в Пловдив – Богдана, Бонимир и Александра. Снимките с добрия белобрад старец започнаха още днес. Първи с него се снимаха участниците в програмата, след които се изви опашка от желаещи деца.   

Базарът ще работи до 25 декември 2016 г., от 10.00 до 20.00 часа, като всеки след обяд Дядо Коледа ще посреща най-малките посетители, за да приема техните писма и поръчки за коледни подаръци и за да провери лично какво са научили децата през изминалата година. За доброто настроение ще се грижи дисководещ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама