Сръбски конкурс донесе награда на талант от Ню войсис Търговище

07:55, 27 ное 16 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Второ място от международен музикален фестивал спечели десетгодишна певица от музикална школа "Ню войсис" Търговище. Хавин Тургай от град Велики Преслав участва във форума с авторската си песен "Гледай със сърцето си" и плени международното жури.

„Školjkice u plavom“ е музикален фестивал за деца от международен характер, и е насочен към представяне на страните, от които участниците идват заедно с тяхната култура, изкуство и традиция. Той е създаден през 2006 г. като резултат от много години на усилия и контакти в областта на международните връзки на детското художествено творчество и музика.

През годините фестивалът е бил домакин на деца от Унгария, Украйна, Румъния, Македония, Черна гора, България, Хърватска, Босна и Херцеговина, Русия, Латвия, Франция, Беларус, Индия, Азербайджан, Ливан, Грузия, Малта и страната-домакин, Сърбия. 

Таз годишното издание се проведе в Нови Сад. Организатори и продуценти на фестивала са Асоциация за детско творчество "AŠAiANA", подкрепен е от Община Нови Сад и Секретариата на провинция за култура и обществена информация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама