Медици влязоха в лагера в Харманли, възстановяват и щетите

18:44, 26 ное 16 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Медицинските прегледи в лагера в Харманли започнаха днес, въпреки че още вчера там влезе линейка на Военно медицинска академия със специалисти.

Лекарите, които пристигнаха в центъра са от УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив и от столичната "Александровска" болница. Инфекционисти, паразитолози, кожен лекар хирург правят прегледите. Настанените са съдействали на докторите.

Мигрантите бяха поставени под ключ преди няколко дни заради съмнения, че сред тях има зарази. Именно въведената мярка пък доведе и до бунта.



Освен медицинските прегледи, в лагера вървят и възстановителните работи на щетите по сградния фонд, които са факт от размириците в четвъртък. Представителите на медиите бяха допуснати да огледат щетите в столовата на бежанците и медицинския център, който трябваше да бъде открит в петък.

Оказва се, че преди ескалацията на напрежението, чужденците живеят в условия, които много голяма част от пенсионерите и българите могат само да желаят. Освен това за мигрантите е осигурена и разнообразна храна.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама