Ген. Румен Радев: Трябват спешни мерки за екстрадиране на мигранти от България

15:35, 26 ное 16 / Политика 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Центровете за мигранти в България са пренаселени и трябва да се вземат спешни мерки за екстрадиране. Такава теза застъпи новоизбраният президент ген. Румен Радев подобно на премиера Борисов и патриотичните партии, предаде БНР.

По думите му  причината за бунта в Харманли не е само една и споразумението с Турция за връщане на мигранти трябва вече да се усети.

„Тук става въпрос и за изпреварваща информация, и за работата на службите в този център, но и виждате, центровете се пренаселват. Ние отдавна алармираме за това. Трябват по-спешни мерки за екстрадиция“, заяви Радев.

Румев Радев също така отново се обяви за смесена система на изборите. „България не е готова за сто процента мажоритарен вот. Проблемът не е само в нов Изборен кодекс. Аз съм убеден, че такъв ще се направи. Проблемът е в районирането на страната или така наречената изборна география. Това е сложен процес. Категорично поддържам мажоритарния вот, но според мен, с цел избягване на изкривяванията и рисковете, до които води един такъв сто процента мажоритарен вот във вида, в който ни се предлага, ние трябва да имаме и пропорционален елемент вътре“, допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама