Младежи градят строителни конструкции от спагети

13:20, 26 ное 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във Варненския свободен университ „Черноризец Храбър“ днес се провежда четвъртото издание на националното състезание Varna Spaghetti Engineering. И тази година организаторите от катедра „Строителство на сгради и съоръжения“ дават заявка да провокират нестандартното мислене и въображение на младите хора, обучаващи се в професионално направление „Архитектура, строителство и геодезия“.

За изграждането на съоръжение от спагети и други регламентирани материали с въртящи се части, отговарящо на правилата и критериите за оценка като сложност, височина, икономичност и динамични натоварвания, ще се състезават ученици от десет професионални гимназии по архитектура, строителство и геодезия. За подпомагане на работата към всеки от отборите ще бъдат включени консултанти - студенти от специалностите строителство на сгради и съоръжения и архитектура. Тази година в надпреварата ще се включат и 10 студентски отбора, два от които съставени от Еразъм-студенти от Испания, Латвия, Казахстан и др.

Изградените конструкции ще бъдат оценени от авторитетно жури с председатели арх. Виктор Бузев - главен архитект на община Варна, и инж. Христо Димитров – председател на КСБ – Варна.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама