Приютът за кучета в Шумен има нужда от дарения от храна

09:32, 26 ное 16 25 648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От кучешкия приют в Шумен обявиха, че настанените питомци там гладуват, затова молят гражданите за дарения от гранулирана храна. В момента дневният порцион за едно кученце е само 266 грама или като стойност това са 26 стотинки. Толкова се полагат и за дребните породи и за едрите кучета над 30 килограма.

През зимните месеци четириногите трябва да ядат с 30 процента повече храна, но в момента това е невъзможно. На ден се раздават по 120 кг храна на настанените там 450 животни. Необходими са поне 20 торби на ден или 200  килограма.

Проблемът се е появил, след като питомците в приюта се се увеличили рязко, а сумите за храна в бюджета на общината са фиксирани и за сега повече пари няма.

Издръжката на приюта в Шумен се поделя в съотношение 60:40 между немски спонсор и общината, като по-голямата част се поема от германска страна. Общината е поела изцяло изхранването, а  немците – кастрации, медикаменти и заплати на персонала.

Германските спонсори са от сдружението „Повод за надежда” спешно са превели суми за закупуване на гранули до края на седмицата, но това ще ощети кастрационната програма.

За повече подробности тел 054/ 866 934. Чувалите могат и директно в приютът зад кв. Тракия до „Топливо”.

Работното време е от 9 до 17 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама