Трето място на викторина за кариерното ориентиране заеха ученици от Търговище

07:53, 26 ное 16 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на Първо средно училище „Свети Седмочисленици” от Търговище зае престижно място в регионалния кръг на викторината „Образование на бъдеще". Състезанието организирано от фондация „Дарби”се проведе във Варна.

Тимът на търговищката гимназия зае престижното трето място в оспорвана конкуренция с отбори от елитни училища от североизточна България. Мая Николова, Дефне Димова, Мюге Хаджиибрямолу и Любомир Спасов се справиха успешно с езикова задача, представяне на презентация за водещи европейски образователни системи и институции и отговори на въпроси, свързани с кариерната ориентация на гимназистите.

Състезанието се реализира с подкрепата на Националния дворец на децата и по традиция е част от Националния календар за извънучилищни дейности на Министерство на образованието. Викторината е единственото по рода си състезание на английски език в страната, което подпомага кариерната ориентация на младежите. Тя дава възможност на млади хора от цяла България да се срещнат и премерят знанията си по английски език, да научат повече за образователните системи   по света и да развият презентационни, комуникативни и интердисциплинарни умения, необходими за всеки млад човек.

"Благодарим на участниците във викторината и им желаем нови, още по-големи успехи." споделиха от училището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама