Новата транспортна схема на Бургас влиза в сила днес

07:32, 26 ное 16 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата транспортна схема на Бургас влиза официално в сила днес. Дата е избрана умишлено, за да може гражданите да се адаптират към нововъведенията през по-спокойните почивни дни.

С новата транспортна схема се оптимизират маршрутите на градския транспорт и по този начин се намалява излишното им дублиране. Това ще доведе до значително облекчаване на трафика и вредните емисии в града. Разписанията на новите линии също са предвидени така, че да се допълват максимално.

При въвеждане на новата транспортна схема, на онези, които ползват само 1 линия, от картата ще се отнемат 0.95 лв., при второто прехвърляне в рамките на 45 минути - 0.05лв., а всяко трето и следващо в рамките на този интервал от време ще е безплатно.

Гръбнак на схемата ще бъдат двете бързи линии "Б1" и "Б2", които ще свързват кварталите "Изгрев" и "Славейков" с "Меден рудник". Те ще са значително по-ефективни от досегашната "211". Двете разклонения, идващи от Терминал "Изгрев'' и ''Славейков'', се обединяват в района на хотел ''Мираж'' в едно общо трасе, преминаващо по бул. "Стефан Стамболов'' до ул. "Сан Стефано". От Централната автобусна спирка, маршрутът на Бързите автобусни линии продължава по ул. ''Христо Ботев'', ул. ''Иван Вазов'', ул. ''Индустриална'', ул. ''Спортна'', до ул. ''Тодор Александров''. По ул. ''Захари Стоянов" те  достигат до Терминал ''Меден Рудник'', за да обслужат и най-големия жилищен район на града.

От днес пътна полиция ще осъществява и по-строг контрол и няма да позволява на автомобилите да се движат в бус лентите. Нарушителите ще бъдат санкционирани с 50 лева. Глоба от 30 лева очаква пък тези, които паркират на бус лентите. „Паяците” пък ще работят и нощем, за да премахват коли, които са в нарушение.

Важно е да се знае също, че от 1 декември електронната карта вече няма да се издава безплатно, а ще струва 2 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама