Община Разград бе домакин на информационна среща, свързана с превенцията срещу дрогата

19:41, 23 ное 16 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По покана на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Разград, днес бяха проведени две информационни срещи по темата „Разговор от първо лице. Истината за наркотиците”, съобщиха от общинската администрация.  

Дискусиите води Желяз Турлаков -  ръководител на терапевтична общност „Ново начало”, заедно с още трима младежи, преминали успешно през рехабилитационна програма за зависими. В първата среща участваха ученици от четири гимназии от Разград, а след това се проведе и втора среща с представители на институции, имащи отношение по проблема, заедно с родители и директори от училищата.  

Желяз Турлаков и младежите, които пътуват с него и информират младите хора, са били наркозависими, успели да се излекуват. Турлаков сега е посветил живота си да помага това да не се случи и с други. Той е основател и ръководител на общност „Ново начало”.  Гостите представиха пред младите хора и отговорните лица актуална и достоверна информация за рисковете и последиците от употребата на различните видове психоактивни вещества. 

За да има по-добър ефект, е необходимо все повече институции да бъдат ангажирани в превантивните дейности насочени  към младите хора, лечението и рехабилитацията на употребяващите наркотични вещества, решаването на проблемите, свързани със злоупотребата и разпространението на наркотиците, не може да бъде отговорност на една институция. За тяхното преодоляване са необходими съвместните усилия на цялото общество, каза на откриването на информационната среща зам.-кметът на Община Разград Ердинч Хасанов. Той допълни, че такива информационни срещи с ученици, а и с директори, педагози, с родители са безценни.

Организаторите заявиха, че успехът в борбата с наркотиците зависи от обединяването усилията на Община Разград, гражданското общество и всички свързани с проблема институции.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама