Отличиха Варна с две награди за туризъм

17:09, 23 ное 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С два приза бе отличена Община Варна по време на годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) по време на тържествена церемония във вторник вечерта. Първият приз - "Община с най-големи инвестиции в туристическа инфраструктура за 2016 г., представящи пълноценно облика и културно-историческото наследство", бе връчена от Георги Щерев, зам.-председател на БХРА, на кмета на морската столица Иван Портних.

Гинка Чавдарова - изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България, и Бранко Кривокапич - председател на Балканския алианс на хотелиерските асоциации, връчиха втората награда на Варна  - "За социализиране на района край Морска гара и провеждане на най-мащабното туристическо мероприятие на 2016 г. – регатата „Тол Шипс".   "Най-ценната, но и най-професионална оценка за развитието на туризма, е оценката на бранша. Затова за Варна е чест да бъде част от наградите на БХРА. Благодаря на колегите от браншовите структури, с които работим много ползотворно и без които тези награди нямаше да бъдат факт, благодаря и на Министерството на туризма - за доброто сътрудничество. Това признание ни мотивира да бъдем още по-активни. Продължаваме напред, за да превърнем Варна в дестинация четири сезона", каза кметът Иван Портних.

"Положихме много усилия за развитието на туристическата инфраструктура, реализирахме успешни европейски проекти. И резултатите са налице - Морска гара посреща гостите ни по море с нова визия, а обновената зона е любимо място за културни и спортни прояви - като международната регата „Тол Шипс“. Догодина тя ще бъде и сцена за много събития,  свързани с титлата Европейска младежка столица!", допълни той. 

Церемонията за връчване на годишните награди на БХРА бе открита от министъра на туризма Николина Ангелкова. Сред гостите на събитието бяха министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова, председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание Петър Кънев, представители на браншови структури.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама