Къща скара КТ "Подкрепа" и район "Централен"

16:39, 23 ное 16 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сградата на улица "Капитан Райчо" е била предоставена на синдиката след дълги дела между администрацията на Община Пловдив и наследници. По времето на Иван Чомаков обаче съдът е отменил подробния устройствен план, което вързва ръцете на синдикалистите и те през годините могат само да укрепват сградата. Атанас Кръстев изрази днес недоволството си, че главният архитект на администрацията е забранил дори и това. Решението вече се обжалва в съда.

Лидерът на КТ "Подкрепа" Атанас Кръстев е категоричен, идеята на синдиката е да се изгради нова сграда, която да се ползва за офис, но с категоричното желание зелената площ да бъде запазена. След отмяната на подробния устройствен план сградата вече може само да бъде укрепвана. От синдиката внасят проект, изискан от район "Централен", но не е одобрен. Мотивът е, че не може да се укрепва с "носещи конструкции, колони и фундаменти"

"Проектът е съгласуван с главния архитект тогава Юлияна Петрова. Но в него става дума за не за бетонови колони извън сградата, а вътре в самата страда, но без да се променя формата й"

Кръстев заяви, че синдиката иска да ползва сградата по предназначение, но в момента има изключителен парадокс. "Имотът няма подробен устройствен план, но има строително разрешение. То е постановено от Върховния административен съд след като и разрешението беше обжалвано от група граждани", допълни Кръстев.

Синдикалният лидер открито обвини, че за имота има корпоративни интереси и планове той да бъде превърнат в паркинг . "Ще направим цялостно конструктивно обследване на сградата, за да бъдем уверени от външни специалисти дали е годна за използване или не. След тяхното становище ще се вземе решение има ли възможност сградата да бъде възстановена или трябва да се премахне", отговори кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

Атанас Кръстев заяви, че ще се проведат разговори и кмета Иван Тотев, а дотогава сградата си остава опасна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама