Обявиха литературен конкурс за емотиконите в Търговище

16:17, 23 ное 16 25 1156 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Литературен конкурс за есе или съчинение на тема „За емотиконите и хората” обяви Младежкия дом в Търговище. Творческата надпревара e част от традиционния общински конкурс „Слово и багра”, който през следващата година отбелязва ХVIII - тото си издание. 

"Все повече живеем във виртуален свят. Интернет ни поднася живота на един клик разстояние. Фейсбук и виртуалните чатове ни свързват и ни разделят за минути. Стените ни в социалната мрежа стават част от нашето аз – леко допълнение, разнопосочно продължение или паралелна реалност… Емотиконите са забавни, те са лесни, те казват „харесвам те”, „обичам те”, „ти си ми най-близък приятел” – това помага ли ни или ни обърква в реалния свят?  Изместват ли истинския живот и истинското общуване Фейсбук стените ни? С какво сме щастливи и на какво сме обречени в ерата на интернет комуникацията? Защо ни е по-лесно виртуалното общуване? Защо ни е по-трудно? Издигаме ли стени от безразличие помежду си в реалния живот? Опитваме ли се да разберем другия? Какво искаме в действителност за себе си…?" това са част от въпросите които поставиха организаторите.

Според регламента право на участие в конкурса имат всички ученици от VII до XII клас. Оценяването ще бъде извършено в две възрастови групи. Литературните творби да бъдат до 3 печатни страници. Те трябва да са авторски, да са лична интерпретация по зададената тема, да са носител на личностните послания на автора.  Крайният срок за изпращане на творбите е 10 февруари следващата година. 

Литературните творби ще се оценяват от компетентно жури. Отличените участници в конкурса ще получат грамоти и предметни награди. Заключителният етап на конкурса „Слово и багра” и награждаването ще се състоят през месец февруари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама