Улица „Гладстон“ е вече отворена за движение

15:51, 23 ное 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтът на улица "Гладстон" според кмета на Пловдив Иван Тотев е изпълнен в срок и дори е движението е пуснато по-рано. "След ремонта на улица „Любен Каравелов“, булевард „Васил Априлов“ и „Захари Стоянов“ вече не би трябвало да има притеснения относно трафика, който става все по-натоварен заради непрекъснато увеличаващият се брой автомобили", каза още Тотев.

Ремонтът на улиците „Гладстон“ и „Захари Стоянов“ са първата част от общия договор с фирма „Пътинженеринг“, който е на стойност 1,7 милиона лева. Предстои следващата година да бъдат рехабилитирани улиците „Иван Андонов“ и „Никола Петков“.

"Все още има довършителни работи по тротоарните настилки, ще сложим антипаркинг колчета. Автобусите на градския транспорт ще започнат да преминават през участъка от понеделник, за да може спокойно строителите да приключат окончателно довършителните дейности. ", каза кметът.

Поставена е хоризонталната и вертикална маркировка. "Паркирането по пътното платно и тук ще бъде забранено, а паякът, който дежури на булевард „Васил Априлов“, ще преминава и през  проекти, докато времето позволява – „Коматевско шосе“, „Руски“, „6-ти септември“, допълни още Тотев.

Предстои в близките дни улица „Цветан Лазаров“ също да бъде пусната за движението на автомобилите. В момента там се изграждат тротоари и велоалея, която ще се свързва с вече изградената по булевард „Санкт Петербург“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама