Институции се обединяват срещу случаите на принудителни фиктивни бракове в Бургас

14:35, 23 ное 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специалисти от полицейските служби, прокуратурата, социалните служби и неправителствени организации на регионално и национално ниво, както и експерти от националната и местната комисия за борба с трафика на хора се обединяват срещу случаите на принудителни фиктивни бракове, уговорени бракове на непълнолетни и други случаи, при които се нарушават основни човешки права и се използва уязвимостта на хора с цел злоупотреба и различни видове експлоатация.

Дискусионният форум ще се проведе утре от 10:00 в хотела на ул. „Александровска“. Срещата е на тема „Трафик на хора с цел принудителни фиктивни бракове в контекста на новите форми на експлоатация”. Форумът се организира от Местните комисии за борба с трафика на хора (МКБТХ) в Бургас и Сливен.

Форумът има за цел споделяне на опит от професионалисти по случаи на фиктивни бракове на български граждани с граждани на трети страни и участието на организирани престъпни групи в тази дейност. Цел на срещата е също да се очертаят тенденциите и мащаба на това ново явление, правната рамка, в която може да се търси наказателна отговорност и евентуална необходимост от промени в правната уредба.

Дискусионният форум ще фокусира вниманието на професионалистите и обществеността върху проблема и ще повиши чувствителността им с цел навременно идентифициране и подкрепа на потенциални и реални жертви на това престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама