Ивелина Кънева от детска градина „Брезичка” в Шумен получи награда за обогатяващо педагогическо взаимодействие

14:21, 23 ное 16 25 724 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учител Ивелина Николаева Кънева от детска градина „Брезичка” в Шумен получи престижната награда, учредена на името на Димитър Кръстев Димитров – Мастера, за обогатяващо педагогическо взаимодействие. Наградата бе връчена на специална церемония в Тракийски Университет в Стара Загора, съобщиха от детската градина.

Наградата е ежегодна и се връчва за новаторско разбиране за детството, играта и детската градина като институция. За творческо, нестандартно и обогатяващо детското развитие педагогическо взаимодействие чрез приложение на новата образователна парадигма на 21век. Ивелина Кънева е отличена за последователната си работа и задълбочено прилагане на системата Теория за решаване на изобретателски задачи/ в работата си с децата, с което развива активно техните творчески  и индивидуални заложби и способности.

Основни акценти в работата и са: поставяне на детето в центъра на педагогическото взаимодействие, уважение и съхраняване на детската индивидуалност, активно приложение на игровия подход. Учредяването на наградата на името на Димитър Кръстев Димитров-Мастера, виден български педагог е израз  на дълбоката  признателност и уважение към неговото уникално научно творчество в предучилищната педагогика у нас.

Тя се присъжда от инициативен комитет съставен от авторитетни преподаватели от Софийски университет „Св. Климент Охридски“,  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Бургас, ЮЗУ „Неофит Рилски“, гр. Благоевград Бургаски свободен университет, гр. Бургас , Тракийски Университет, гр. Стара Загора, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“,  с подкрепата на издателство „Изкуства“ и СНЦ „Образование и технологии“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама