ПФ ще приеме мандат за съставяне на нов кабинет, ако им бъде даден

13:59, 23 ное 16 / Политика 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Готови сме да приемем мандата в случай, че той бъде възложен на нас като трета политическа сила. Това каза пред журналисти Валери Симеонов след консултациите при президента Росен Плевенелиев.

„Ние изразихме нашата позицията, че до тази криза се стига заради безотговорността на министър-председателя, който демонстрира Наполеонов комплекс“, заяви Симеонов. По думите му Борисов е поставил държавата пред изпитание, когато тя е имала стабилност.

„Имаме парламентарно мнозинство, особено в новия формат на коалиция „Обединени патриоти“ и обща подкрепа за правителството минимум 130 човека. Така че няма никаква криза в момента. Тя е изкуствено създадена“, каза Симеонов.

„За съжаление поради желанието за пълно обсебване и еднолична власт от Борисов се стига до тази криза в момента“, добави той. 

Припомняме, че след консултациите с президента ГЕРБ, БСП и ДПС отхвърлиха възможността да приемат мандат за създаване на нов кабинет, единствено Реформаторския блок заяви, че ако бъдат подкрепени от ГЕРБ биха обмислили с тях възможността за съставяне на ново правителство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама