Правителството в оставка даде 1,1 млн. за ремонта на „Академик“

13:18, 23 ное 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерският съвет отпусна 1,1 млн. лв. на Института по океанология към БАН за ремонта на кораба „Академик“. Решението за предоставяне на средствата бе взето на днешното заседание на правителството в оставка.

С това се решава проблем, за който учените от института алармират от около половин година. Единственият ни действащ научноизследователски кораб беше заплашен да спре дейност, тъй като не е преминал задължителния на всеки 5 години класов ремонт. Сроковете за експлоатация на кораба, който извършва мониторинг на водите на Черно море, вече три пъти бяха удължавани от Българския корабен регистър и ИА „Морска администрация“ по молба на ръководството на Института по океанология.

С друго решение министрите промениха от публична в частна държавна собственост статута на имот на ул. „Граф Игнатиев“ №29 във Варна заедно с построената върху него сграда, която преди се ползваше от Патентното ведомство и Центъра за индустриална собственост. Правата за управлението му се прехвърлят на областния управител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама