Изправят пред съда русенски шофьор, причинил смъртта на пресичащ пешеходна пътека

13:10, 23 ное 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 47-годишен шофьор, нарушил правилата за движение и причинил смърт на пешеходец. Информация за предстоящото дело съобщава Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Обвинението срещу Даниел Р. е за това, че на 12.11.2015 г., в гр. Русе, при управление на лек автомобил „БМВ“,  нарушил правилата за движение - въпреки, че като шофьор бил длъжен, не намалил скоростта и не спрял при възникнала опасност за движението, като при приближаване към пешеходна пътека не намалил скоростта, не спрял и не пропуснал преминаващият по нея пешеходец, в следствие на което по непредпазливост причинил смърт на Леонид М. на 54 години, като деянието е извършено на пешеходна пътека - престъпление по чл.343, ал.3, вр. ал.1, вр. чл. 342, ал.1 от НК.

Обвиняемият се движел с  лек автомобил по бул. „Тутракан“. По същото време пострадалият мъж предприел пресичане на пътното платно по обозначена пешеходна пътека. Между двамата участници в движението нямало превозни средства или други препятствия, които да ограничават видимостта на водача в посока на мястото, където пешеходецът пресичал, както и на възможността на пешеходеца да наблюдава идващите от лявата му страна автомобили. Независимо от това, обвиняемият  не възприел пресичащият на пешеходната пътека и не намалил скоростта на управлявания лек автомобил, като продължил да се движи със  скорост от 67 км/ч./. Последвал сблъсък, като от ударът в предната лява част на автомобила,  тялото на пострадалият било качено на капака,  блъснало се  в предното стъкло, след което паднало на пътното платно. Обвиняемият веднага спрял и оказал помощ на пострадалият, но в резултат на получените тежки травми била настъпила  смъртта му.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама