Правителството отпусна още 54 млн. лева за ремонта на МиГ-овете

12:59, 23 ное 16 / Политика 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Независимо от обвиненията към военния министър Николай Ненчев за длъжностно престъпление заради договора за ремонт на изтребителите МиГ-29. Правителството одобри допълнителни разходи в размер до 54 605 000 лв. по бюджета на Министерството на отбраната, разход по инвестиционния план „Осигуряване на летателната годност на самолети МиГ-29”.

Това е вторият транш от предвидените в централния бюджет средства за проекта. Първият – от 15,395 млн. лв., беше отпуснат в началото на този месец.

Припомняме, че Ненчев е обвинен не за договорът с Полша, а с оригиналната фирма, която е имала отношение към поддръжката на МиГ-29 "РСК-МиГ". Според държавното обвинение въпреки наличието на действащ договор с нея, той е започнал преговори с Полша, а така се е поставила в опасност авиационната ни техника.

Според решението на Министерския съвет с изпълнението на проекта ще се създадат необходимите условия ВВС да поддържат и развиват способности за контрол на въздухоплаването и за гарантиране на въздушния суверенитет, за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама