Общинска фирма ще почиства пътищата в община Мъглиж през зимата

10:24, 23 ное 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„От тази година община Мъглиж сама ще почиства пътищата през зимата”, информира зам.-кметът Душо Гавазов. По думите му причината за това решение е горчив опит от м.г., когато единствената фирма явила се на конкурс и и наета, при първия снеговалеж  не осигури нито една машина, нито един работник, нито една лопата за почистване на пътищата от снега.

Дейността ще се извършва от общинското дружество „Мъглиж 2004” ЕООД.  То разполага с два  комбинирани песъкара  и мултифункционален багер с гребло. Тъй като част от селищата в Общината са високопланински и пътищата към тях са тесни е подписан договор с фирма за изполузавен на багер и камион с гребло, които ще се ползуват за почистването на селата  Радунци, Селце и Сливито.

„Подписахме и договори с представители на земеделски кооперации, които ние наричаме „доброволни отряди” за помощ при почистването на населени места в регулация”, информира още зам.-кметът.

Във всяко от високопланинските села са поставени по 10-20 пластмасови кофи, а в Селце и 10 контейнера по 1100 литра. Идеята е заради лошата инфраструктура, през зимните месеци  сметопочистващите камиони да циркулират по-рядко по лошите пъщита.

Зам.-кметът разказа и за абсурдни ситуации като тази за почистването на село Борущица. Пътят дотам се чисти от Областно пътно управление, а в самото селище, трябва да чисти Общината. Това означава тежката техника да пътува дотам с празен курс, за да чисти в селото. Общо 53 км е общинската  пътна мрежа, за която трябва да се грижи ръководството на Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама