Созопол с най-висок ръст на летните обороти

10:15, 23 ное 16 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В сравнение със сезон 2015, най-висок - 209 %, е ръстът на летните обороти в Созопол. Това показват данните на НАП-Бургас. След него се нареждат Черноморец и Синеморец – 71 на сто, Приморско – 70 на сто, Обзор – 65 на сто, Слънчев бряг – 39 на сто и Бургас – 37 на сто. Данъчните отчитат и значително повишение – с 18 % в данъчната основа и начисления данък на туристическите услуги. Средно с 12 % са се увеличили и оборотите на аквапарковете по Южното Черноморие. 45 на сто от установените в хода на проверките нарушения са за разлики в касовите наличности, 40 % са за неиздаване на касови бележки.

След непрекъснатия мониторинг на  данъчните на летище Бургас, териториалната структура на НАП в морския град започва активно съпоставяне на получените данни с тези, които са предоставени за броя на нощувките от страна на хотелиерите по Южното Черноморие. Целта е да се провери дали има несъответствия, които да ощетяват републиканския бюджет по отношение на дължими данъци и осигуровки. Ако това се установи, ще бъдат насрочени проверки, а след това и ревизии.

От НАП-Бургас отчитат изключително успешна лятна кампания. Като резултат от активния контрол по спазване на данъчно-осигурителното законодателство, продължава промененото поведение на задължените лица в посока коректност и своевременно внасяне на дължимите данъци и осигуровки.

Ефикасен и много ефективен се е оказал и новият момент в лятната кампания на НАП – патрулите с екипи на Агенцията. Те са посетили и наблюдавали близо 9000 обекта, осъществен е бил и пълен контрол на Морската градина в Бургас. Данъчните отчитат и увеличен брой на касовите апарати, както и десетки фирми, които са се регистрирали по ЗДДС следствие на непрекъснатото наблюдение.

От НАП-Бургас коментират още, че създаването на междуведомствен координационен център, ситуиран в МВР Бургас, е оказало сериозно въздействие в посока добро взаимодействие и ефективност на извършваните съвместни проверки на контролните институции.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама