Божидар Андреев спечели първия мемориал "Милен Добрев"

09:48, 23 ное 16 / Спорт 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В битка между двама олимпийски шампиони за младежи се превърна първият мемориал “Милен Добрев” в щангите. Над 60 състезатели се събраха в залата в Пловдив, която не успя да побере всички желаещи да бъдат на турнира. Първото място при мъжете по системата “Синклер” спечели сливналията  Божидар Андреев, който надделя над Георги Шиков. Третото място остана за Ивайло Иванчев. Джесика Иванова триумфира при жените, следвана от Галя Шатова и Мария Кирева. При 17-годишните първи стана Деян Пампорджиев, а след него се наредиха Валентин Генчев и Златомир Ковачев.

Специален гост на турнира бе синът на последния ни олимпийски шампион - Кристиян. Той се включи и в награждаването на най-младите, а получи и специален медал с лика на татко си. Милен Добрев почина едва на 35 години от инфаркт в началото на миналата година, припомня "24 часа". Да почетат големия шампион, в залата по време на мемориала бяха легенди в този спорт.

Турнирът се проведе по идея на треньора на Милен - Кръстьо Милев, който бе главен организатор на състезанието, като активно се включи и най-добрият му приятел Величко Чолаков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама