Реформаторите са специален обект за прокуратурата в момента, според Зеленогорски

09:24, 23 ное 16 / Политика 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Струва ми се, че реформаторите са специален обект за прокуратурата в момента“. Това коментира в сутрешния блок на бТВ зам.-председателят на „Движение България на гражданите“, част от Реформаторския блок, Найден Зеленогорски относно разпитите на министри от кабинета в оставка.

Прокуратурата реши да привика всички министри от кабинета в оставка, освен премиерът Бойко Борисов, които да дадат показания заради скандала с ваксините бартер между България и Турция. Според държавното обвинение решение за ваксините е взето „на подпис“ от Министерския съвет.

Разпитите започнаха вчера, като членовете на правителството дават обяснения за мотивите, с които са взели неприсъственото си решение по сделката с Турция за ваксините, заради която здравният министър в оставка Петър Москов и заместнкът му Адам Персенски бяха обвинени.

Днес предстои да бъде разпитан отново военният министър в оставка Николай Ненчев, но относно договора с Полша за ремонт на МиГ-29.

Според Зеленогорски е „твърде загадъчно”, че на един от министрите на реформаторите е повдигнато обвинение, а друг очаква такова.

„Аз нямам съмнение – нито аз, нито колегите – в професионализма на Петър Москов и Николай Ненчев. Познавам и двата случая в детайли, те са работили в интерес на държавата”, отбеляза зам.-председателят на ДБГ.

„Вероятно става въпрос за фармацевтичните гиганти и бялата мафия“, коментира Зеленогорски обвинението срещу Москов. По неговите думи, ако здравният министър в оставка е успял да вземе от тях 500 млн. лв., „това не е много приятно за тези хора“.

По повод очакванията и на Ненчев да му повдигнат обвинение само че за ремонта на изтребителтие ни, Зеленогорски каза, че„на Североизток ще са много доволни от това”.

„В България от Североизток идва само студ и комунизъм. Аз съм притеснен, че при първата стъпка за превъоръжаване започват такива намеси в действията на военния министър и правителството”, допълни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама