К. Костадинов издава втори тираж от 5000 броя на учебника по Родинознание

07:46, 23 ное 16 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Втори тираж от 5000 екземпляра на учебника по Родинознание ще бъде издаден, съобщи неговият автор Костадин Костадинов.

„Както бях обещал, след изчерпването на първия тираж на учебника по Родинознание започнах да подготвям издаването на втори тираж. До края на месеца трябва да събера недостигащите ми средства и около средата на декември трябва да излезе от печатницата. Тиражът пак ще е 5000 броя, пак ще е безплатен, предполагам, че пак ще свърши за няколко дни, но това е положението. Това ще е моят подарък за Нова година за децата. Що се отнася до мен и още няколко милиона български родители, ако до излизането на втория тираж на учебника Кунева не е вече министър на образованието, това ще ни бъде най-добрият подарък за Новата година”, посочва Костадинов.

Първият тираж на учебника по Родинознание от 5000 бройки свърши за 4 дни. Екземпляри бяха изпратени на българи в цялата страна, както и в различни точки по света – Кипър, Гърция, Австрия, Испания, Португалия, Италия, Германия, Египет, Холандия, Исландия, Великобритания, Мексико, Ирландия, както и на поне места в САЩ. С изданието разполагат много от българските училища по света, които са проявили интерес.

 Тъй като много бройки от учебника бяха заявени още щом стана ясно, че той е написан и влиза в печатница, Костадинов го пусна и за свободно теглене в интернет.  Той сподели, че са го търсили от различни училища, за да му съобщят, че учителските колективи са решили за образованието на децата от 1 до 4 клас по предметите, които касаят родинознанието, да преподават по учебника на Костадинов, макар той да не е одобрен от МОН.

Авторът на учебника споделя, че най-добрата референция за учебника е отношението на децата. Получава много електронни писма от родители, които споделят, че децата им четат Родинознанието от кора до кора. Дори майка споделила, че взела един учебник и двамата й синове се сбили за него.

Учители с огромна практика и стаж казаха, че за първи път има учебник, за който не се налага да се превежда на децата, допълни още Костадинов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама