Първите количества разделни отпадъци събраха в община Добричка

07:36, 23 ное 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първите количества разделно събрани отпадъци от територията на Община Добричка вече са извозени до сепариращата инсталация на регионално депо с. Стожер, съобщиха от Консорциум „РСУО – Добрич“ – оператор на регионално депо за отпадъци.

В първия ден са били посетени селата Победа, Котленци, Поп Григорово, Приморци, Плачи Дол и Бранище. Жителите са показали висока активност и много добра организация в пунктовете за предаване на материалите. Резултатът само от един ден е 620 кг разделно събрани рециклируеми отпадъци. На следващия ден са били обслужени селата Стефаново, Стожер и Дебрене. Извозени са 800 кг отпадъци. Основен принос за това има ОУ „Пейо К. Яворов” в с. Стефаново, откъдето са предадени стари книги и учебници за рециклиране. В изнасянето и товаренето на хартията са се включили и учениците.

В Община Добричка стартира кампания за въвеждане на разделно събиране на отпадъците в 11 населени места. Общината закупи и предостави специални чували, в които да се събират само генерираните от домакинствата рециклируеми материали – хартия, пластмаса, стъкло и метали. Предаването на събраните отпадъци се извършва на специално обособени за целта пунктове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама