С над 400 хил. лв. правят нова детска градина в руенско село

07:30, 23 ное 16 25 723 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова целодневна детска градина ще бъде изградена в руенското село Топчийско. Това става ясно от поръчката, която е публикувала Община Руен. Строителството ще се изпълнява по инвестиционен проект, разработен по възлагане от инвеститора и третира всички части на строителството. Прогнозната стойност е 408 156 лева без ДДС.

Кандидатите могат да изпращат своите оферти или заявления за участие до 13 декември тази година. Те ще се отворят на следващия ден в сградата на Община Руен.

Капацитетът на детската градина е 24 деца, образуващи една група. Състои се от сутеренен етаж, в който се помещават складови помещения и котелно, като котелът ще се обслужва от огняр с двучасово работно време, за който не се предвижда изграждане на битовка и WC.

На първия партерен етаж е главният вход за сградата, до който се стига с външно стълбище и рампа за достъп на хора в неравностойно положение и съответно на същия етаж са разположени учебно-възпитателни помещения, помощни помещения и салон за физкултура с налично естествено и изкуствено осветление. Учебно-възпитателните помещения на партерния етаж включват: детската занималия, заедно със спалнята, гардеробна, санитарно-хигиенните помещения и разливочна с помещения за доставки. На този етаж са разположени и битови помещение за персонала.

На втория етаж са разположени лекарски кабинет с изолатор и WC, директорски кабинет, учителска стая, битовка-персонал с WC и мокро помещение с предверие и душ и обслужващ коридор със съответните санитарни възли. Лекарският и директорският кабинет са с достъп до южна тераса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама