Акция „Да спасим паметника на Шести артилерийски полк” събира талантите на Сливен

07:26, 23 ное 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 120 талантливи деца от Сливен ще участват в благотворителен концерт „Да спасим паметника на Шести артилерийски полк” в Сливен. Проявата е тази вечер от 18 часа в спортната зала „Васил Левски”. Средствата от продадените билети ще допринесат за възстановяването на разрушения паметник. Повече от 8000 лева вече са събрани от поредица  инициативи на Община Сливен и дарители, съобщи заместник-кметът на община Сливен Пепа Чиликова.

Участници в концерта са талантливите деца на Сливен. Децата от Детска градина „Детски рай”, с художествен ръководител Радка Янева ще представят танца „Старият бряст”. Детска градина „Папазян”, с художествен ръководител Йорданка Желязкова, ще изпълни танц „Вдъхновение”. Възпитаниците на школата по народно пеене ”Славейче”, с ръководител Петя Григорова, ще пеят  песните: „Я изляз, Донке ле на хорото” и „Слънце грее”. В концерта ще участва мажоретен състав при ОУ „Елисавета Багряна, с ръководител Даниела Павлова, талантливите деца от балет „Барби” при Военен клуб – Сливен, с художествен ръководител Силвия Терзиева.

 В благотворителния концерт за спасяване на Паметника на Шести артилерийски полк ще се включат армейски клуб „Борба”, с треньор Борислав Добрев,  клубовете  по спортни танци „Сливен”, с треньор Цанка Иванова и „Туида”, с ръководител Йовита Пенчева, спортен клуб по художествена гимнастика, с треньор Кремена Искренова.

Популярни песни ще изпълни Иван Едрев от клуба за поп и рок изпълнители „Ритъм” при Военен клуб, с музикален педагог Елена Пеева.

Концертът ще завърши с „Фолклорна китка” на детския фолклорен ансамбъл „Българче”, при Основно училище „Христо Ботев” и Народно читалище „Хаджи Димитър”, с художествени ръководители Станка Иванова и Иван Добрев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама