Рестарт на делото срещу бившата пловдивска кметица Райна Петрова

06:54, 23 ное 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Срещу Петрова са повдигнати две обвинения, извършени във връзка с доставката на хранителни продукти в детските градини. Обвинението е, че тя е определила изпълнителя на договорите по ЗОП  вместо възложителите, с цел получаване на парични средства общо за 2012 г. и 2013 г. в  размер на 44 855,03 лв. Припомняме, че според обвинението Райна Петрова е лансирала една и съща фирма – "Надежда 2000" ЕООД, за доставка на хранителни продукти по детските градини, ясли и кухни, които са били на високи цени, но с ниско качество. Общата стойност на поръчката е 376 000 лв.

Управителят на фирмата Надежда Минчева пък е обвинена за това, че през месец юни 2013 г. е дала дар – подаръчен ваучер за Тайланд на стойност 9 780 лв. на Райна Петрова.

Припомняме, че на предишното заседание отстраниха защитника на Минчева, защото той е бил и съдия по делото. Кирил Николов беше съдия в процеса близо 3 месеца. След това се оттегли и започва кариера като адвокат.

Тогава делото беше насрочено за разглеждане по съкратената процедура, по искане на адвоката на Петрова Красимир Елдъров предстои да бъдат изслушани общо 60 свидетели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама