Прокуратурата обжалва освобождаването срещу 15 хил.лв. на шофьора, убил двама души

21:54, 22 ное 16 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе протест против определението на Окръжният съд в града под тепетата, който пусна под гаранция срещу 15 000 лева 26-годишния шофьор Любомир Трайков. В пияно състояние младежът, карайки "Ауди А7", уби двама души в тежка катастрофа на бул. „Руски" в Пловдив в четвъртък през нощта. Вчера магистратите счетоха, че няма опасност той да се укрие или извърши друго престъпление.

Шофьорът има 12 нарушения на пътя, 5 от които за превишена скорост. Според защитника му, той е съдействал на полицията след катастрофата и не е направил опит да се укрие.

Зверският пътен инцидент стана на 18 ноември, около 01:20 ч. през нощта на кръстовището на булевард "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев". На място тогава загинаха 46-годишен мъж и 44-годишна жена, а други двама пътници - момиче и момче на 26 и 27 години, бяха ранени и откарани в болница. Младата жена е с опасност за живота. Четиримата пострадали са пътували в лек автомобил, марка "Пежо 405".

От Окръжната прокуратура считат, че именно „задържането под стража“ спрямо обвиняемия се явява адекватната и законосъобразна мярка за неотклонени

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама