Търговищкият балет „ВЕГА” предизвика прецедент на национален конкурс във Варна

18:21, 22 ное 16 / Любопитно 25 601 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Журито на XVIII-тия национален конкурс „Празник на танца“- Варна даде за първи път Гран При, впечатлено от цялостното представяне на Балет „ВЕГА” от Търговище. Формацията към Младежкия дом, с ръководител Марианна Савова, спечели седем големи награди от XVIII-тото издание на форума, който се проведе в Двореца на културата и спорта в морската столица.

Организатори бяха читалище „Христо Ботев – 1928” - Варна, Община Варна и Дворец на културата и спорта – Варна. Балет „Вега“ се представи в трета възрастова група, в две категории. Момичетата на Марианна Савова танцуваха в „Съвременни танци” като формация, а в „Характерни танци” участваха с група до 8 души и с формация. Изпълниха общо шест танца -  „Пътят“, „Армия“,  „Кан-Кан“,  „Испански танц“, „Кънтри“ и „Руско-цигански танц“. Всеки от тях бе отличен с първа награда.  Впечатлено от представянето на „ВЕГА”, журито присъди на състава Гран При – награда, която до този момент не е присъствала в регламента на конкурса.

„Бяхме много приятно изненадани от високата оценка на журито на  XVIII-тия национален конкурс „Празник на танца“ - Варна. Участвайки в три категории, се борихме за три призови места, но бе взето решение да бъде отличен с първа награда всеки от танците, с които се представихме. Така получихме шест първи места и купи, както и голямата награда Гран При, която се дава за първи път в 18-годишната история на конкурса и бе учредена специално за нашето цялостно представяне. Получихме покана за участие в други конкурси и да представяме страната ни в чужбина. Момичета са много доволни и щастливи, за някои от тях това е последна година в балета. Сигурна съм, че успехът ще ги направи още по отговорни и амбицирани”, сподели Марианна Савова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама