Корнелия Нинова иска свикване на Конгрес на БСП през януари

17:45, 22 ное 16 / Политика 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ще предложим на Националния съвет на БСП да свика заседание на Конгреса на партията в първата половина на януари. Мотото на този конгрес ще бъде ”Промяната в БСП”. Това заяви на пресконференция в централата на БСП лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Тя обясни, че Изпълнителното бюро е взело решение на 26.11.2016 г. да се проведе заседание на Националния съвет на БСП, на който ще присъстват общински и областни председатели, народни представители, кметове, Националния предизборен щаб, общо над 500 човека от цялата страна. На него трябва да се приеме и решение за свикване на Конгрес на партията.

По думите на лидера на БСП по време на заседанието на съвета трябва да се вземат няколко основни решения - анализ и отчет за свършеното по президентската кампания, победата, изводите, анализ на политическите събития, които са последвали изборите

Конгресът и политиките на партията пък трябва да отговорят на 4 въпроса. „На първо място - какво правим? Ще предложа на Конгреса да приемем нова предизборна платформа за парламентарни избори 2017 г. с ясни, конкретни и възможни ангажименти към българските граждани, да стъпим на автентичните леви ценности, но да направим и съвременни, модерни и леви политики”, обясни председателят на БСП. Тя допълни, че ще бъде предложена нова коалиция за предсрочните парламентарни избори, различна от досегашната - БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. 

„Ще предложим и организационна промяна в партията, с която да покажем, че отговаряме на очакванията на хората за промени в БСП. Трябва да отворим партията, да дадем път на млади, кадърни хора. Тези думи трябва да ги преведем в действия”, категорична бе Нинова. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама