Прибраха двама рецидивисти в ареста в Стара Загора

17:11, 22 ное 16 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на Районна прокуратура Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо двама рецидивисти, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив. 

Районен съд Стара Загора определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Георги Г., на 42 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 18 юли 2016 г. в  Стара Загора в условията на опасен рецидив противозаконно присвоил чужди движими вещи: автоCD плейър, автоусилвател и 2 броя бас каси за лек автомобил на обща стойност 592 лева, собственост на другиго, които Георги Г. владеел  - престъпление по чл.206, ал.3 вр.ал.1  вр. чл.29,ал.1, б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Георги Г. досъдебно производство е установено, че през месец април 2016 г. той оставил собствения си  лек автомобил в заложна къща, за да бъде продаден. Пострадалият закупил автомобила на изплащане от заложната къща, като монтирал в него озвучителна система, състояща се от авто CD плейър, усилвател и 2 броя бас каси. През месец юли 2016 г. пострадалият се свързал с обвиняемия, като поискал да му бъде прехвърлен автомобила. Под предлог, че колата му трябва за известно време, обвиняемият го взел със съгласието на пострадалия, но впоследствие демонтирал озвучителната система и я заложил в заложна къща, като по този начин си набавил финансови средства.

Георги Г. е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер. Той  е освободен от затвора в  Стара Загора на 5 юли 2016 г., след като е изтърпял наказание „лишаване от свобода“.  

За постоянно в ареста остава и Стоян И., на 29 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 6 ноември 2016 г. в старозагорското село Оряховица, чрез повреждане на дясното странично стъкло на микробус марка „Форд Транзит“, изразяващо се в срязване на гуменото уплътнение и демонтиране на стъклото,  отнел чужди движими вещи –  шест чувала с цели орехи с тегло 148 килограма, на стойност 439 лева от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в  условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196,ал.1,т.1 във връзка с чл.195,ал.1,т.3 във връзка с чл.194,ал.1 във връзка с чл.29,ал.1 б.“а“ и б.”б” от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Стоян И. досъдебно производство е установено, че на 6.11.2016 г. в село Оряховица, отнел шест чувала с орехи, които в последствие предал на пункт за изкупуване на черупчести плодове, като по този начин си набавил финансови средства.  Стоян И. е многократно осъждан за извършени престъпления от общ характер, предимно кражби и престъпление против транспорта, като е изтърпявал ефективно наказания „лишаване от свобода”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама