Разработват областна стратегия за личностно развитие на децата и учениците

16:59, 22 ное 16 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разпоредба на новия Закон за предучилищното и училищно образование бе разгледана на работна среща в Областна администрация Сливен Според тази разпоредба областният управител организира разработването на областна стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците въз основа на анализ на потребностите от подкрепа във всяка община на територията на областта. Стратегията включва и описание на предизвикателствата, стратегическите цели и необходимите дейности в областта на подкрепата. Всяка община от своя страна разработва общинска стратегия, която се приема от съответния общински съвет. Периодът на действие на документите е 2 години.

Участници в срещата бяха експерти от Областна администрация Сливен, четирите общини на територията на областта, РУО-Сливен, Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващо образование – Сливен и Център за подкрепа на личностно развитие – Котел.

Разпределени бяха конкретните задачи и бяха определени сроковете за изпълнението им, екипът, който ще работи по стратегическите документи и бяха обсъдени други въпроси от оперативен порядък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама