Лукарски: Ако ГЕРБ ни подкрепи ще направим нов кабинет

16:11, 22 ное 16 / Политика 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако РБ получи мандат от президента Росен Плевнелиев за съставяне на правителство и ГЕРБ решат да ги подкрепят, те ще седнат заедно и ще мислят дали може да създадат нов кабинет в рамките на настоящия парламент. Това обясни пред журналисти лидерът на СДС Божидар Лукарски след консултации при държавния глава на реформаторите. Той допълни обаче, че ако не получат подкрепата на ГЕРБ ще откажат връчения им мандат.

Дали ще има правителство в рамките на този парламент не зависи само и единствено от Реформаторския блок. Ако президентът реши да връчи мандат на РБ, ще мислим и ще разсъждаваме, но това не може да стане без колегите от ГЕРБ в рамките на този парламент. От тяхна страна няма такова виждане по въпроса, заяви Лукарски.

РБ няма да даде министри за служебния кабинет, заяви след консултациите съпредседателят на РБ и зам.-председателят на Движение „България на гражданите” Найден Зеленогорски.

Той обясни още, че лидерът на ДСБ Радан Кънев не е присъствал на срещата на Реформаторския блок с държавния глава, защото вчера е била избрана определена група от хора, която да отиде на тези консултации.

Припомняме, че към момента ГЕРБ, БСП и ДПС проведоха срещи с президента Росен Плевнелиев, но нито една от партиите не изяви желание да й бъде връчен мандат, с който да състави нов кабинет в рамките на този парламент.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама