Двама влизат в затвора за кражби от супермаркети

16:04, 22 ное 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наркоман, крал луканки от популярна верига, ще лежи 3 месеца в затвора при първоначален строг режим. Такова споразумение бе постигнато между прокуратурата и 29-годишния мъж днес пред състав на Районния съд във Варна.

На 2 февруари миналата година подсъдимият С. Бонев влязъл в един от магазините на търговската верига,  директно се насочил към хладилните стени, пъхнал под якето си четири опаковки луканка и излязъл безпрепятствено покрай касите. Четири дни по-късно, от друг обект на същата фирма, той по сходен начин отнел още 3 големи разфасовки с луканкови колбаси. Веднага след деянията подсъдимият се разпореждал по неустановен начин с продуктите с цел да се снабди с наркотици.  На 7 февруари миналата година, когато Бонев отново посетил един от магазините, бил разпознат от продавачи като крадеца от предишния ден. Той бил задържан на място от охраната и била сигнализирана полицията. 

Деянията са извършени от подсъдимия в условия на продължавано престъпление – през непродължителен период от време и еднородност на вината. Бонев страда от синдром на зависимост към хероин и вредна употреба на марихуана, има и предходна съдимост. 

Също след споразумение Районният съд осъди 31-годишен мъж на 5 месеца затвор за кражба от търговски обект. На 11 декември миналата година Я. Иванов влязъл в голям супермаркет във Варна, като от щандовете за парфюмерия и козметика отнел и скрил под дрехите си общо 4 продукта от две различни марки. Действията му били забелязани чрез охранителните камери от служителите по сигурността. Когато Иванов преминал касовата зона, без да заплати, му била извършена проверка и била установена кражбата.

Деянието е извършено от Георгиев при условията на опасен рецидив. Откраднатите продукти са върнати на управата на магазина.

И двата съдебни акта са окончателни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама