Русенската формация за модерен балет „Мираж“ с три първи места в Танцов фестивал в Букурещ

16:03, 22 ное 16 / Култура 25 674 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 18 до 20 ноември 2016 г. Формация за модерен балет „Мираж“ към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Томова участва в Танцов фестивал в град Букурещ, Румъния. Информация за събитието съобщава Община Русе.

В надпреварата са взели участие над 3500 танцьори от 15 държави. Талантливите възпитаници на Томова спечелиха аплодисментите на публиката и завоюваха три първи места в различни категории. В категория „MTV commercial MINI ІІ“ групата от 7 до 9 години се представи с танца „We love to dance“, в категория „Urban Megacrew“ групата от 10 до 13 години се състезаваха с танца „Time to dance“ и в категория „MTV commercial“ групата от 13 до 18 години представиха танца „Girls run the world“.

Освен трите първи места, русенските танцьори завоюваха и две специални награди. Групата от 13 до 18 години бе отличена за най-добра в категория „MTV commercial“ и спечели покана за участие и 50 процента намаление за цялата група в танцов фестивал „Giovani Talenti“, който ще се състои на 30 април 2017 година в Италия. Танцьт „Time to dance“ получи приза за най-добър танц в съревнование с всички танци и възрастови групи в категория „Urban“ и всяко дете получи ваучер на стойност 139 леи.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама