Прокуратурата щяла да повдигне обвинение и на Николай Ненчев заради ремонта на МИГ-овете

14:34, 22 ное 16 / Политика 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на отбраната Николай Ненчев ще бъде обвинен заради договора с Полша за ремонт на двигателите на българските МиГ-29.

Това обяви самият Ненчев, след като напусна Столичното следствие, където се яви във вторник, за да даде показания по разследването срещу колегата му Петър Москов, съобщава webcafe.bg.

Ненчев потвърди, че в сряда отново е призован от Софийската градска прокуратура - този път за да бъде привлечен като обвиняем по отделно разследване.

Проверката на сделката за ремонт на МиГ-29 в Полша започна още в края на 2015 г. по сигнал на адвокат Ромил Светозаров Златанов, с "твърдения и данни за правонарушения при подготовки на договори за ремонт на самолети". Златанов е практикуващ адвокат от Софийската адвокатска колегия.

Сигналът е подаден 2 дни след като министър Николай Ненчев получи мандат от Министерски съвет да подпише договора за ремонт на МиГ-29 с полската страна.

Към жалбата на Златанов бяха приложени "статии по темата от различни медийни издания". Ден по-късно сигналът е пренасочен от ВКП към Специализираната прокуратура.

"Мисля, че ще бъде трудно на всеки един министър, който води политика от тази, която е водена до момента. Аз се придържах 2 години към принципи и ценности и водех политика, която беше съобразена с НАТО", каза Николай Ненчев.

Той отказа да коментира дали готвеното срещу него дело има политически мотиви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама