Катя Савова оглави Районния съд в Провадия

14:08, 22 ное 16 25 1006 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет гласува с пълно мнозинство кандидатурата на Катя Савова за административен ръководител на Районния съд в Провадия. Процедурата бе открита с решение на съдийската колегия на ВСС от 12 юли тази година.

Юридическата кариера на съдия Савова започва в края на 1996 г., след като се дипломира в Икономическия университет – Варна. Работила е само в съдебния район на действие на Pайонния съд в Провадия като младши прокурор, прокурор и два последователни мандата като административен ръководител на Районната прокуратура – Провадия. След спечелен конкурс от март тази година е назначена за районен съдия в Районния съд в Провадия. Катя Савова притежава ранг „съдия в Апелативен съд".

Районният съд в Провадия обслужва територията на общините Провадия, Ветрино и Дългопол. Щатната численост на съда включва четирима съдии, един държавен съдебен изпълнител, един съдия по вписванията и 15 съдебни служители. Общо постъпилите дела в съда за 2015 г. са били 1677, като се наблюдава увеличение с над 10% на делата спрямо предходния период.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама