Русенските библиотекари с обучение в стандартите на професията

14:02, 22 ное 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 20 и 21 ноември Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Русе проведе двудневно обучение за приложение на Стандарта за библиотечно - информационно обслужване по въпросите за измерване и оценка на количеството и качеството на библиотечно- информационното обслужване, дефиниране и изследване на проблем, съпоставимост на резултатите. Информация за обучението съобщават от културната институция. 

Обучението е проведено в неформална среда с обучител Люба Деветакова – социолог, член на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) и обучител към асоциацията. Обсъждани са изискванията на стандарт и е поставен акцент върху ролята и функциите на обществената библиотека. С помощта на атрактивни методи служителите са участвали в решаване на конкретни казуси с дефиниране на проблем и методите на неговото изследване и решаване, включително и с прилагане на методи от социологията.

Обучението е част от обучителната програма на служителите на Русенската библиотека и във връзка с изискванията на Стандарта за обучение на персонала и повишаване на качеството на библиотечно- информационното обслужване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама